General Awareness Questions Asked in SSC CHSL 2019-20 18 March: All Shifts

photo

General awareness section generally gives a tough time to aspirants. Questions from Current affairs are mainly asked in the exam covering the majority of the portion. Here are Some of the exact questions asked in SSC CHSL 2019-20.

 
1. Financial Emergency is included in which of the following articles of the Indian Constitutions?
Ans: Article 360
 
2. Where did the third edition of the Khelo India Held?
Ans: Guwahati
 
3. Who invented Dynamite?
Ans: Alfred Nobel

4. Who won the Dadasaheb Phalke Award 2020?
Ans: Amitabh Bacchan

5. Who won the Women's World Chess Championship (WWCC) for 2019?
Ans: Ju Wenjun from China

6. Who has appointed the Deputy Governor of RBI?
Ans: Micheal Patra

7.1 GB equals to?
Ans: 1024 MB

8. What was India’s Rank in Asian Athletic Championship in 2019?
Ans: 4th Rank

9. Who has won the Sir Garfield Sobbers Trophy of the year 2019?
Ans: Ben Stokes

10. Kala Azar is caused by?
Ans: Protozoa

11. How many art forms are there in Kathakali?
Ans: 5 Forms

 
12. Who is the Chief of Defence Staff of Indian Army?
Ans: Bipin Rawat

13. Hard Disk is which type of storage?
Ans: Secondary Storage

14. Who won the Durand Cup 2019?
Ans: Gokulam Kerala Fan Club

15. Who was the chairman of the Drafting Committee of Indian Constitution?
Ans: B.R. Ambedkar

16.Venue Of Asian Youth Games 2021?
Ans: Shantou, Guangdong, China

17. Which state is the largest producer of uranium in India?
Ans: Andhra Pradesh

18. What diseases are caused by influenza?
Ans: Flu

19. Whom did India lose in the ICC World Cup semi-finals?
Ans: New Zealand

20.ICC World Cricketer of the Year?
Ans: Rohit Sharma

21. Britain Prime Minister in Time of Independent India?
Ans: Clement Attle

22.Times Person of the Year?
Ans: Greta Thunberg
 
23.Which river falls in Bay of Bengal? 
Ans: Ganga and Brahmaputra together Forms Sunderbans delta and fall into Bay of Bengal
 
24.Who passes impeachment of President?
Ans: Both Houses

Read More

General Awareness Questions Asked in SSC CHSL 2019-20 (17 March)

General Awareness Questions Asked in SSC CHSL 2019-20 (19 March)

 

2 likes | 0 comment
Like Comment Share
IBT's Classroom Study Material
Bank & SSC All Exam

200+ hours Classes I Class Assignments

Classes by IBT Experts

Buy Now
arrow