General Awareness Questions Asked in SSC CHSL 2019-20 17 March: All Shifts

photo

General awareness section generally gives a tough time to aspirants. Questions from Current affairs are mainly asked in the exam covering the majority of the portion. Here are Some of the exact questions asked in SSC CHSL 2019-20.
 
1. Who is the current chairman of BCCI?
Ans: Sourav Ganguly
 
2. Which of the following are water-soluble Vitamins?
Ans: Vitamin B & C
 
3. Which is the largest river island in the world?
Ans: Majuli Island
 
4. Flagella is a locomotive organ of which of the following?
Ans: Protozoa/ Bacteria
 
5.Where is the tomb of Sher Shah Suri located?
Ans: Sasaram, Bihar
 
6.What is the number of base units in the international system of units?
Ans: Seven
 
7.What is the weight of Chandrayaan 2?
Ans: 2379 kg
 
8.Which of the following rulers belong to the Chola dynasty?
Ans: Rajendra Chola, Raja Raja Chola
 
9.How many seats are there in UP’s Lok Sabha are there?
Ans: 80 seats
 
10. Who is CEO of YES Bank?
Ans: Ravneet Gill
 
11.International Ozone Layer Day celebrated ?
Ans: 16 September
 
12.Where is the Rail Coach Factory?
Ans: Kapurthala
 
13.Highest waterfall in India?
Ans: Kunchikal Falls.
 
14.Who is the young grandmaster of chess?
Ans: Sergey Karjakin
 
15.Founders of Twitter?
Ans: Jack Dorsey
 
16.UNICEF Founded?
Ans: 11 December 1946
 
17.Kerala, God’s Own Country?
Ans: Shashi Throor
 
18. What is Nibble?
Ans: Computer Language
 
19.Chola Kings built which Temple?
Ans: Brihadisvara
 
20.Sachin first century after how many matches?
Ans: 78
 
21.The EEG is used to determine the ____ .
Ans: activity of the brain
 
22.Unit of Gravity?
Ans: newtons
 
23. Gauri Lankesh Award?
Ans: Yusuf Jameel
 
24.Who decides MSP?
Ans: Central government.
 
25.Number of Ladakh Districts?
Ans: 2
 
26.Speaker of Jharkhand Legislative Assembly?
Ans: Rabindra Nath Mahato
 
27.The first Indian woman to win a medal at the Olympics?
Ans: Karnam Maleshwari (Padamshree)
 
28.Copper Atomic Number?
Ans: 29

29. 2019 Peace Prize?
Ans: Abiy Ahmed

30.President House Built-in?
Ans: 1929

 

31.Padma Prize of 2019?
32.Question Related to Jack Dorsey?
33.6th Schedule related 1 Question?
34.Atal Pension Yojna 2017?
35.Kaemyodha Granth
36.Panchsheel Agreement
37.12th five-year plan
38.Pulela Gopichand Academy

 

Read More

SSC CHSL 2019-20 Tier I Exam Analysis: 17 March, Ist Shift

SSC CHSL 2019-20 Tier I Exam Analysis: 17 March, IInd Shift

SSC CHSL 2019-20 Tier I Exam Analysis: 17 March, IIIrd Shift

2 likes | 0 comment
Like Comment Share
IBT's Classroom Study Material
Bank & SSC All Exam

200+ hours Classes I Class Assignments

Classes by IBT Experts

Buy Now
arrow