General Awareness Questions Asked in SSC CGL 2019-20 3rd March: All Shift

photo

The general awareness section generally gives a tough time to aspirants. Questions from Current affairs are mainly asked in the exam covering the majority of the portion. Here are Some of the exact questions asked in SSC CGL 2019-20 3rd March exam:

1. Who is the Chief Minister of Punjab?
Ans. Captain Amrinder Singh.

2. Which player played double century in continuously 4 test match?
Ans. Virat Kohli

3. Who got Noble Prize for Discovery of Neutron ?
Ans. James Chadwick

4. Who is the President of Sri Lanka ?
Ans. Gotabaya RajaPaksa.

5. Who is the Chief Minister of Chhattisgarh?
Ans. Bhupesh Baghel

6. Who is  Founder of Gupta Dynasty?
Ans. Sri Gupta

7. Who is the Chief Justice of India?
Ans. Sharad Arvind Bobde

8. What is the value of Reverse Repo Rate by RBI ?
Ans. 4.9%

9. Who got Padma Shri in Archery?
Ans. Bombayla Devi Laishram

10.Thomas British Emperor came in the reign of which Mughal emperor?
Ans. Emperor Jahangir

11.Books written by Salman Rushdie.
Ans. Midnight Children

12. Ammeter is unit for which Measurement.?
Ans. Current Measurement.

13. Who is the Author of An Era of Darkness ?
Ans.Shashi Tharoor

14. Where is Humpy situated?
Ans. Karnataka

15. Sanchi Stupa was discovered in which year?
Ans. 1818

16. How many people got Sahitya Academy Award ?
Ans. 22

17. Who inaugurated Kartarpur Corridor?
Ans. PM Imran Khan(Pak)

18. Global Investors meet, Ascend 2020 held in.
Ans. Kochi

19. Lady Willingdon park known as .
Ans. Lodhi Gardens

20. Wings India 2020 to be held at which airport
Ans.  Begumpet Airport, Hyderabad

21. What is india’s  rank in Brand finance nation ranking 2019
Ans.7

22.Who is Last ruler of nanda dynasty?
Ans. Dhana Nanda

23. Ajatshatru is the son of.
Ans.Udayin

24. Vineger has which acid?
Ans. Acetic acid

25. Which gland is present between lungs
Ans. Thymus gland

26. Industry 4.0 launched with the help of which institute?
Ans. IIT Kanpur

27. Who got the Dadasaheb Phalke Award 2019?
Ans. Amitabh Bachchan

28. How becomes 1st Indian equestrian to qualify for Tokyo Olympics
Ans. Fouaad Mirza

29. Who is the President of BCCI?
Ans. Sourav Ganguly
 
30. Who is the last Ruler of Gupta Empire
Ans. Vishnu Gupta
 
31.Who is the PM of  Bhutan ?
Ans. Lotay Tshering

Read More

SSC CGL 2019-20 Tier I Exam Analysis: 3rd March, Ist Shift

SSC CGL 2019-20 Tier I Exam Analysis: 3rd March, 2nd Shift
7 likes | 0 comment
Like Comment Share
IBT's Classroom Study Material
Bank & SSC All Exam

200+ hours Classes I Class Assignments

Classes by IBT Experts

Buy Now
arrow