India's trusted Educational Blog

Language :


SSC CHSL 2018: PRACTICE QUESTIONS OF ENGLISH LANGUAGE - SET 33

Directions (1-5): In the following question, a sentence has been given in Active / Passive voice. Out of four alternatives suggested, select the one, which best expresses the same sentence in Active / Passive voice.

Question1. We shall invite Suresh.

a) Suresh would be invited by us.

b) Suresh would have been invited by us.

c) Suresh will be invited by us.

d) Suresh will have been invited by us.

Question2. They lock the door every night.

a) The door was being locked every night by them.

b) The door has been locked every night by them.

c) The door had been locked every night by them.

d) The door is locked every night by them.

Question3. What was she doing in the house?

(a) What is being done by her in the house?

(b) What was being done by her in the house?

(c) What was done by her in the house?

(d) What is done by her in the house?

Question4.He has been reading for three months.

(a) He has read for three months.

(b) He was reading for three months.

(c) He is reading this book for three months.

(d) None of the above.

Question5. Will he have received the letter?

(a) Will the letter received by him?

(b) Will the letter be received by him?

(c) Will the letter have been received by him?

(d) Will the letter is received by him?

Directions (6-10): In the following questions, out of the four alternatives choose the one that can be substituted for the given word/phrase:

Question 6. One who compiles a dictionary

(a) Lexicographer                      (b) Laurel

(c) Hooligan                                (d) Hawker

Question 7. Each of two or more words having the same spelling or pronunciation but different meanings and origins.

(a) Pedestrian                            (b) Loquacious

(c) Homonym                             (d) Sycophant

Question 8. Stealing of the literary works of other writers

(a) Patricide                                (b) Perjury

(c) Hedonism                               (d) Plagiarism

Question 9. Kill someone for alleged crime without any trial

(a) Lavatory                                 (b) Lynch

(c) Sororicide                               (d) Sinecure

Question10. An institution for the medical care and recuperation of persons who are chronically ill.

(a) Sanatorium                          (b) Hypochondria

(c) Panacea                                (d) Soliloquy

Answers:

1.(c)

2.(d)

3.(b)

4.(d)

5.(c)

6.(a)

7.(c)

8.(d)

9.(b)

10.(a)

      

Crack Railways Exam 2018

Railways Exam - ONLINE TEST

IBT Institute offer you the most trusted and highly recommended Test Series for Railways Exam. 8 out of every 10 candidates selected in Railways Exam last year opted for IBT Online Test Series.

Railways Exam - CLASS ROOM COURSE

Keeping in mind the Railways Exam, IBT has launched Special batches for Railways Exam to guide you through your preparations. Seats filling fast. Don’t miss out!!

Image result for IBPS Logo hd

Correspondence Course

For IBPS RRB Assistant Exam (Pre+Main)

9 Books , 250 Tests 

52 Assignments , Online Doubts

BUY NOW

To Watch Latest Videos

by Expert Trainers

CLICK HERE TO SUBSCRIBE

IBPS PO - Pre

45 Mock Tests @ Rs 315

15 Full Length Online Tests (Bilingual)

National Level Ranking

CLICK HERE TO BUY