India's trusted Educational Blog

Language :


Important Questions of General Awareness for IBPS PO Mains

1. Who among the following persons have been recently confirmed as the next US Ambassador to India?

a) Kenneth Juster

b) Richard Vermaa

c) Anton Kochinyan

d) S Christopher

 

2. The 7th Asian Ministerial Energy Round tableof the International Energy Forum was recently held in:

a) China

b) India

c) Thailand

d) Vietnam

 

3. For which of the following courses Supreme Court has ruled that it can-not be provided through correspondence?

a) Medical

b) Business

c) Technical

d) Law

 

4. Start-up Initiative Sangam has been launched by the Ministry of:

a) Sports and Youth Affairs

b) Road, Transport and Highways

c) Petroleum and Natural Gas

d) Finance

 

5. Which of the following organisationshas decided to develop Integrity Index of 25 Government Organizations?

a) Central Bureau of Investigation

b) Central Information Commission

c) Central Vigilance Commission

d) NITI Aayog

 

6. Bharat Mala Pariyojna is related to:

a) Port Connectivity

b) Economic Corridors

c) National Corridors

d) All of the above

 

7. Thumri is a:

a) Classical Dance

b) Classical Music

c) Theatre Play

d) Poetry

 

8. India’s rank on the Global Passport Power Index 2017 is:

a) 70th

b) 73rd

c) 75th

d) 80th

 

9. Which country has secured the first rank on the Global Passport Power Index 2017?

a) Sweden

b) Singapore

c) Germany

d) Norway

 

10. Chairman of Central Vigilance Commission is:

a) K V Chowdary

b) R K Mathur

c) NarendraModi

d) Rajiv Kumar

 

11. SAATHI is a joint initiative of:

a) Ministry of Human Resource & Development and Power

b) Ministries of Power and Textiles

c) Ministry of Commerce & Industry and Power

d) Ministry of Finance and Defence

 

12. World Polio Day is observed on:

a) 22nd October

b) 23rd October

c) 24th October

d) 26th October

 

13. Who has been appointed as the representative of the Government in Jammu & Kashmir?

a) Dineshwar Sharma

b) Y M Deosthalee

c) Arun Joshi

d) Rajnath Singh

 

14. The second  World Congress on Marxism will be held in:

a) London

b) New York

c) Beijing

d) New Delhi

 

15. Digitize for Bank is a Hackathon launched by:

a) Reserve Bank of India

b) Punjab National Bank

c) HDFC

d) State Bank of India

 

Answers:

1.(a)  2.(c)  3.(c)  4.(c)  5.(c)  6.(d)  7.(b)  8.(c)  9.(b)  10.(a)  11.(b)  12.(c)  13.(a)  14.(c)  15.(d) 

 

   

CRACK IBPS PO 2017

IBPS PO - ONLINE TEST

IBT Institute offer you the most trusted and highly recommended Test Series for IBPS PO Exam. 8 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for IBT Online Test Series.

IBPS PO - CLASS ROOM COURSE

Keeping in mind the IBPS PO Exam, IBT has launched Special batches for IBPS PO Exam to guide you through your preparations. Seats filling fast. Don’t miss out!!

Subscribe Now

To Watch Latest Videos

by Expert Trainers

CLICK HERE TO SUBSCRIBE

RBI ASSISTANTS - PRE

20 Mock Tests @ Rs 299

20 Full Length Online Tests

National Level Ranking

CLICK HERE TO BUY

IBPS CLERK PRE 2017

50 Mock Tests @ Rs 299

20 Full Length Online Tests

30 Sectional Tests for all sections

CLICK HERE TO BUY